טיפול זוגי » כיצד להפיק את המרב מהטיפול הזוגי שלכם

טיפול זוגי או ייעוץ רצוי שיהיה חוויה מתקנת ומעצימה לשני בני הזוג. כאשר אתם חשים שמערכת היחסים שלכם רוויה בקשיים ושאינכם מצליחים לטפל בבעיות שלכם בעצמכם, מומלץ לפנות לגורם מקצועי מוסמך שיסייע לכם.

בני זוג רבים נוטים לפנות לבני משפחה או חברים אשר לרוב יטו למי מהצדדים הקרוב אליהם וגם אם מטרתם טובה לרוב אין להם כלים מקצועיים כדי לסייע והם אף עלולים להעצים את הבעיה או להביאה למבוי סתום.

המטרה העיקרית של טיפול זוגי היא להושיב את שני בני הזוג בחדר אחד עם איש מקצוע נטול אינטרסים, אשר ייתן להם מרחב להקשיב לכאב האחד של האחר, יסייע להם להבין זה את זה, את הבעיות הניצבות בפניהם ויצייד אותם בכלים הנכונים להתמודד איתן. כאשר בני הזוג אינם חשים בנוח בביתם הדבר לרוב נובע מדפוסי התנהגות הדדיים שסיגלו לעצמם שאינם מיטיבים איתם. במסגרת הטיפול אני כמטפלת מסייעת להם לאתר להוציא דפוסי התנהגות בעייתיים ממערכת היחסים שלהם, ולסגל דפוסים אחרים שייטיבו עימם.

בתהליך הטיפול שני בני הזוג מגיעים לקליניקה הטיפולית שלי לרוב ביחד. על פי הצורך אני לעיתים פוגשת כל אחד מבני הזוג בנפרד. הפגישות מתקיימות אחת לשבוע למשך שעה. עם התקדמות הטיפול עפ"י המצב אני יוזמת ריווח של זמן ארוך יותר בין המפגשים עד שבני הזוג יכולים להוביל את חייהם עם הדפוסים החדשים בעצמם.

משך הטיפול משתנה ממשפחה למשפחה בין מס' פגישות בודדות למס' חודשי טיפול.

על מה חשוב לתת את הדעת לצורך הצלחת הטיפול?

1. בחרו מטפל מוסמך ובעל ניסיון
לצערנו שוק הטיפול פרוץ וכל אחד יכול להציג עצמו כמטפל ולעסוק בתחום. על מנת שתגיעו להשגת מטרתכם בצורה הטובה ביותר ותוך הזמן הקצר ביותר, בדקו מהי הכשרתו של המטפל האם יש לו הסמכה לעבוד כמטפל מה ניסיונו בתחום ורצוי לקבל המלצות מאנשים שהסתייעו בטיפולו. העיסוק בנפש האדם הוא רגיש מאוד ומי שאינו מוכשר לכך יכול לחולל נזקים.

2. תקשורת טובה עם המטפל
אחד הדברים החשובים ביותר לצורך הצלחת הטיפול היא הכמיה שנוצרת בין המטפל למטופלים. במידה ואינכם מתחברים לדרך התייחסותו של המטפל הדבר עלול לעכב או למנוע הצלחת הטיפול. מומלץ מאוד שתבחרו את היועץ שלכם יחד, על מנת שבן הזוג השני לא ירגיש שהוא מבזבז את זמנו, שהמטפל נוטה להסכים רק עם אחד מכם וכדומה. שני בני הזוג חייבים להרגיש נוח במחיצת המטפל. אל תחששו להחליף מטפל או לבדוק כמה יועצים שונים עד שתרגישו בנוח. זכרו שמדובר בהשקעה שאתם עושים עבור הנישואין שלכם, ולכן לא כדאי להתפשר על יועץ שאינו מתאים לכם.

3. היו מוכנים לחשוף את פרטי חייכם האינטימיים והלא יפים
הצגת הבעיות האישיות והקשיים שלנו בפני אדם זר עלולה להיות מביכה ולא נעימה. לרוב אנו נוטים להשאיר רושם חיובי על זרים אולם לצורך הריפוי אין ברירה וצריך גם להתערטל. עליכם להיות מוכנים לא רק לענות על שאלות אישיות ולא נעימות, אלא גם להביא בפני המטפל מצבים שלא נעימים לכם, ולעיתים הדבר יגרור ריב וכעס בחדר הטיפול כלפי בן הזוג שמולכם. זכרו שהיועץ הזוגי לא שופט אתכם אלא אמור לסייע לכם, והוא לא יוכל לעשות זאת אם לא תאמרו לו את האמת ותתארו בפניו את התמונה כהוויתה. שיחות על בעיות בהתנהגות או קשיים בזוגיות הן לא קלות לאיש, אך המבוכה הרגעית עשויה להיות שווה הכל אם היא תוביל ליחסים מתפקדים ובריאים.

4. גלו סבלנות והיו מוכנים לעבודה קשה
טיפול זוגי הוא תהליך. אי אפשר להשתמש ב'זבנג וגמרנו' והדבר דורש אורך רוח. ייתכן מאוד שתרגישו טוב יותר אפילו אחרי מפגש אחד, רק מעצם ההתמודדות והצפת הבעיות על פני השטח. לחילופין, יתכן וההרגשה הטובה עשויה להגיע רק כעבור כמה חודשים. יועץ זוגי טוב אמור ללמד אתכם איך להתמודד עם הבעיות שלכם בכוחות עצמכם ללא עזרתו, אך לעיתים מדובר בתהליך ממושך ולא קל. על מנת לרפא יש לנקות את הזיהום ולפעמים הדבר כרוך בכאב. התמודדות עם הבעיות טמונה בהבנה בנוגע למה שלא תקין במערכת היחסים שלכם, מה אתם רוצים לעשות לגביה ומהי הדרך הנכונה עבור כל אחד מכם. בסוף הייעוץ הזוגי, השאיפה היא להגיע לנקודה בה שני בני הזוג יכולים לתקשר ביניהם באופן ראוי שייתן לכל אחד מהם תחושה טובה ורצון להגיע הביתה.

5. דברו ביניכם לאחר כל טיפול ותרגלו בבית
זוגות הנמצאים בטיפול או בייעוץ זוגי לא יוכלו לפתור את הבעיות שלהם אם יסתמכו אך ורק על שיחה בין קירות חדר הטיפולים. גם אם אתם חשים שלא התקדמתם במהלך טיפול, העלו את התחושות שלכם בפני בני הזוג ובררו איתם האם הם חשים כמוכם, מה דעתם על המטפל וכדומה. השיחות הללו יעזרו לכם להבין דברים חדשים על עצמכם ועל הזוגיות שלכם, יאפשרו לכם לדעת האם הטיפול אכן מועיל גם לבן הזוג, ואם תעלו את הדברים בפני המטפל, זה יעזור לטיפול להיות ממוקד יותר. בדרך עבודתי כמטפלת אני נותנת למטופלים מידי פגישה שעורי בית על מנת לתרגל ולהטמיע את הדפוסים החדשים שהם רוכשים ובמהלך המפגשים אנו בודקים מה הצליחו ליישם, ומה היה קשה ולפי זה מתכווננים.

מאמרים נוספים – טיפול זוגי

8 עצות של מומחי זוגיות שיעזרו לקשר שלך לעבור את משבר הקורונה

התלבטות לפני נישואין

שיפור התקשורת בנישואין

שחיקה בחיי הנישואין

טיפים לזוגיות מוצלחת

מתי לפנות לטיפול זוגי?​

האם אפשר לשקם אמון שנפגע לאחר בגידה?

טיפול זוגי – כל מאמרים

הרשמה לניוזלטר

הרשמו לניוזלטר שלי ותקבלו מדי חודש מאמר מרתק בתחום הטיפולים

פרטים ליצירת קשר

טל': 052-4267346
דוא"ל: pnina06@gmail.com

כתובת הקליניקה:
קליניקת גבעת שאול: רחוב בית הדפוס 22 גבעת שאול, בית עומר, ירושלים
לחצו לניווט וויז – WAZE לקליניקה

שעות פעילות הטיפולים:
 ראשון-חמישי 8:00-19:00
(יש לתאם טיפול מראש)

עקבו אחרי בדף הפייסבוק:
פנינה פרנקל – מדריכה ומטפלת משפחתית וזוגית מוסמכת M.S.W

טופס יצירת קשר

פנינה פרנקל

פסיכוטרפיסטית, מטפלת אישית זוגית ומשפחתית מוסמכת מעל 30 ל- שנות ניסיון בטיפול והצלחות רבות מאוד עם האוכלוסיות שבטיפולה.

לחצו להתקשר